ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ενα τεράστιο hot spot στο κέντρο της Αθήνας: Ανακαινίζεται κτίριο για τους μετανάστες – Στα κάγκελα οι κάτοικοι

https://crashonline.gr/epikairotita/1435461/ena-terastio-hot-spot-sto-kentro-tis-athinas-anakainizetai-ktirio-gia-tous-metanastes-sta-kagkela-oi-katoikoi/?fbclid=IwAR3LfKjpX0gw5dOyptMF0GnZ9AHfqIwUb9QFTrTc7848vkmkYVtEksQJaVw
Ενα τεράστιο hotspot για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών προετοιμάζεται στο κέντρο της Αθήνας, και στην πλατεία Βάθη, κάτι που έχει φέρει τους κατοίκους σε απόγνωση που απευθύνουν έκκληση στην Πολιτεία να μην δώσει στην ήδη υποβαθμισμένη περιοχή τους, την “χαριστική βολή”.
Πρόκειται για έναν χώρο έκτασης 4.637 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λιοσίων 2 και Αχαρνών 1-3 και έχει μισθωθεί από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για να φιλοξενήσει περί τους 700 μετανάστες.

Εργασίες ανακαίνισης

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο συγκεκριμένο συγκρότημα κτιρίων στην πλατεία Βάθη εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης, προκειμένου, όπως όλα δείχνουν, να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες. Μάλιστα, όπως φαίνεται στο έγγραφο, η ημερομηνία έκδοσης πράξης είναι 09/07/2019, δύο δηλαδή ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Κάτοικοι και φορείς της περιοχής καταγγέλλουν ότι με τη λειτουργία αυτού του ξενώνα φιλοξενίας θα δοθεί η “χαριστική βολή” στην ήδη υποβαθμισμένη γειτονιά τους.
Με ανοιχτή επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Περιφερειάρχη Αττικής και το Δήμαρχο Αθηναίων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Παύλου-Σταθμού Λαρίσης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις πληροφορίες ότι ετοιμάζεται νέο hot spot έκτασης 4.637 τετραγωνικών Μέτρων σε ακίνητο στη συμβολή των οδών Λιοσίων 2 και Αχαρνών 1-3.

«Θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο HOT SPOT 4.500 τ.μ, έχει μέσα κουκέτες με κρεβάτια και θα μιλάμε για 600-700 άτομα» λέει ο γραμματέας Συλλ. Κατοίκων Αγίου Παύλου – Σταθμού Λαρίσης, Σπύρος Καλαμπόκης.
«Απέναντι από το κτίριο που θέλουν να κάνουν HOT SPOT, στη Χαλκοκονδύλη και Σωκράτους υπάρχει ήδη ένα άλλο “HOT SPOT πεζοδρομίου”, ναρκομανών, πορνείας. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων είχε εδώ τα γραφεία και τα έκλεισαν, γιατί δεν μπορούσε σ΄αυτή την κατάσταση» εξηγεί κάτοικος της περιοχής στο Star.