ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Πρέβεζα | Σε καραντίνα υπάλληλοι της Περιφέρειας, δειγματοληψίες σε δεκάδες επαφές του 56χρονου

A doctor prepares operating materials for samples before analysing them to ensure they are not infected with the coronavirus disease (COVID-19), inside Benghazi Medical Center in Benghazi, Libya April 22, 2020 REUTERS/Esam Omran Al-Fetori
Σε δειγματοληψίες ώστε να γίνουν τα απαραίτητα τεστ προχώρησαν οι Διευθύνσεις Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου και της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας είναι θετικός στον ιό. Ο 56χρονος βρέθηκε θετικός μετά από τεστ που έκανε στο νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου ταξίδεψε για να δει τον πατέρα του. Ο ίδιος βρίσκεται σε καραντίνα ενώ στην Πρέβεζα ολοκληρώθηκε η ιχνηλάτηση των επαφών του τόσο στο φιλικό όσο και στο εργασιακό του περιβάλλον. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ληφθεί περίπου 35 δείγματα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις.
Τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες ώρες.
Έντεκα υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας μπήκαν σε καραντίνα για τις επόμενες επτά ημέρες ενώ γίνεται η απαραίτητη απολύμανση στους χώρους της υπηρεσίας.
Σε όλες τις επαφές του 56χρονου δόθηκε η οδηγία να παραμείνουν κατ’ οίκον ωσότου βγουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων.
Το κρούσμα καταγράφεται μετά από μεγάλο διάστημα όπου η Ήπειρος ήταν καθαρή από κορωνοιό και προκαλεί εύλογη ανησυχία.
Αυτό δείχνει ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και τα απαραίτητα μέτρα πρέπει να τηρούνται από όλους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σχέδιο για τοπικό lockdown σε περίπτωση που εντοπιστούν αυξημένα κρούσματα κορονοϊού σε κάποια δομή ή γεωγραφική περιοχή έχουν οι αρμόδιες Αρχές, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.
Όπως τόνισε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε περίπτωση που καταγραφούν αυξημένα κρούσματα κορονοϊού σε συγκεκριμένη δομή, σχολείο ή και ολόκληρη γεωγραφική περιοχή, νομό ή νησί θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τοπικό lockdown. Ο κ. Πέτσας εξήγησε, μάλιστα, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αποτραπεί η διασπορά στην κοινότητα.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι με αυτό το σκεπτικό σταμάτησαν και οι πτήσεις από τη Ντόχα, μόλις διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν 12 κρούσματα. «Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα είτε αφορά γειτονιά είτε μια υγειονομική δομή είτε ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορωνοϊός. Μην χαλαρώνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή:epiruspost.gr