ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Κέρκυρα: Συνέλαβαν αλλοδαπούς που βοηθούσαν άλλους αλλοδαπούς να διαφύγουν στην Ευρώπη

Σπείρα που διευκόλυνε την «παράνομη» έξοδο αλλοδαπών που είχαν μπει παράνομα στην  Ελλάδα, με τη χρήση σκαφών, με προορισμό την Ιταλία, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Το ότι βέβαια είχαν μπει παράνομα στην Ελλάδα, δεν απασχολεί τις αρχές. Αρκεί να μην φύγουν.
Σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Κέρκυρα και Αττική, συνελήφθησαν 6 μέλη της οργάνωσης, 5 αλλοδαποί και ένας Έλληνας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών, χωρίς να υποβληθούν στους προβλεπόμενους ελέγχους, έλεγχοι οι οποίοι όταν έμπαιναν στην Ελλάδα απλά δεν υπήρχαν.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 5 άτομα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κάτοικοι εξωτερικού.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επιδίωξαν την προώθηση μέσω θαλάσσης 23 αλλοδαπών στην Ιταλία, κάνοντας χρήση ιστιοφόρου σκάφους υπό ξένη σημαία.
Η διακίνηση επιτηρήθηκε από αστυνομικούς και χαρτογραφήθηκε το δρομολόγιο που ακολούθησαν τα μέλη της οργάνωσης από μαρίνα της Αττικής μέχρι την επιβίβαση των αλλοδαπών στο σκάφος στην Κέρκυρα. Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, τα μέλη του κυκλώματος κατέπλευσαν το σκάφος σε λιμάνι της Κέρκυρας, όπου ξεκίνησε η επιβίβαση των αλλοδαπών σε αυτό. Το προηγούμενο βράδυ, οι αλλοδαποί είχαν καταλύσει σε ξενοδοχείο που απείχε ελάχιστα από το λιμάνι, ενώ κατά την επιβίβαση τους στο σκάφος, μέλος της οργάνωσης επιτηρούσε την περιοχή από υπερυψωμένο σημείο.
Το σκάφος εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από περιπολικά σκάφη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, με επιβαίνοντες τον χειριστή – μέλος της οργάνωσης και τους 23 αλλοδαπούς.
Παράλληλα σε επιχείρηση στην Αττική και στην Κέρκυρα, συνελήφθησαν ταυτόχρονα τα υπόλοιπα 5 μέλη της οργάνωσης.
Κατά τα λοιπά δύο  λέμβοι με αλλοδαπούς, , διαφόρων εθνικοτήτων, «αφίχθησαν» (sic) το Σαββάτο 18 Ιουλίου στη Λέσβο, με άλλα λόγια αποβιβάστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα.
Η μία με 20 επιβαίνοντες έφθασε πολύ κοντά στο Μόλυβο στη βόρεια Λέσβο. Και η δεύτερη με 38 επιβαίνοντες έφθασε στα Τσόνια στα βόρεια ανατολικά του νησιού. Με τους σημερινούς αφιχθέντες ανεβαίνει στους 98 ο αριθμός όσων έφθασαν στο νησί από τις αρχές Ιουλίου.