ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΥΛΩΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  


Η κτηνοτροφία αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους κλάδους του πρωτογενούς τομέα και πρόθεση του ΥπΑΑΤ είναι να τη στηρίξει με κάθε μέσο, καθώς πιστεύει ότι μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας, τόνισε ο Σπήλιος Λιβανός σε εκδήλωση για την κτηνοτροφία και τα μέτρα στήριξής της που έγινε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Απόδειξη δε αυτής της στρατηγικής είναι το γεγονός ότι στο Στρατηγικό Σχέδιο της χώρα μας για τη νέα ΚΑΠ το 73% των συνδεδεμένων ενισχύσεων κατευθύνεται στην κτηνοτροφία και στην παραγωγή ζωοτροφών.

"Και μόνο η υλοποίηση μιας χωριστής εκδήλωσης για την κτηνοτροφία αποτυπώνει την μεγάλη σημασία που δίνουμε στον κλάδο αυτό. Γιατί οι Έλληνες κτηνοτρόφοι αποτελούν πυλώνα ανάπτυξης για ολόκληρη την εθνική οικονομία, αφού από το δικό τους κόπο παράγονται εκλεκτά προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ, όπως η ΦΕΤΑ, η ναυαρχίδα των ΠΟΠ-ΠΓΕ. Αποτελούν, όμως, και πυλώνα στήριξης του έθνους, αφού παραμένουν στην ελληνική ύπαιθρο, στα βουνά μας, φυλάττοντας Θερμοπύλες. Το ΥπΑΑΤ λοιπόν, στήριξε, στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει εμπράκτως την ελληνική κτηνοτροφία", τόνισε ο κ. Λιβανός.Αναφερόμενος στις πολιτικές στήριξης της κτηνοτροφίας ο κ. Λιβανός επισήμανε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επένδυσε στην εντατικοποίηση των ελέγχων, κινητοποιώντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου και του ΕΛΓΟ-Δήμητρα. Υπενθύμισε ότι για πρώτη φορά επιβλήθηκαν μεγάλα πρόστιμα ύψους €250.000 και €160.000, ενώ ανακλήθηκαν οι άδειες εταιρειών που δεν τηρούσαν τους κανόνες παραγωγής φέτας. Λόγω αυτής της πολιτικής ο παραγωγός είδε άμεσα αποτέλεσμα. Είδε την τιμή να αυξάνεται, από το €0,80 στο €1,30 το κιλό το αιγοπρόβειο γάλα. Όπως είπε ο κ. Λιβανός, πρόσφατα παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο, και έλαβε την έγκριση του Πρωθυπουργού και σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, το νέο νόμο για τα προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ. Πρόκειται, όπως είπε, για "ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που κλείνει τα παραθυράκια, διορθώνει αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων, προβλέπει αυστηρές και ουσιαστικές κυρώσεις σε όσους παραβαίνουν τους κανόνες παραγωγής των προϊόντων ΠΟΠ". 

Επιλύονται ιστορικές εκκρεμότητες

Παράλληλα, σημείωσε, ότι επιλύθηκαν ιστορικές εκκρεμότητες που σέρνονταν επί χρόνια. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

- Με το νόμο 4859/2021 για τη λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων επιτρέπουμε πλέον την νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων, διευκολύνοντας τους κτηνοτρόφους μας στην ένταξη τους σε προγράμματα του ΠΑΑ. 

- Μειώσαμε το πρόστιμο διατήρησης αυθαίρετων κτιρίων από 20% σε 5%, δίνοντας ανάσα σε χιλιάδες κτηνοτρόφους μας. 

- Μειώσαμε την γραφειοκρατία μη απαιτώντας αρχιτεκτονικά σχέδια αλλά απλό σκαρίφημα μηχανικού για τα πρόχειρα καταλύματα.

- Βάλαμε προθεσμίες στις δασικές υπηρεσίες. 

- Παράλληλα, όμως, στηρίξαμε και στηρίζουμε το κλάδο της κτηνοτροφίας και στις δίδυμες κρίσεις που βιώνουμε, αυτή της πανδημίας και της ενέργειας. 

- Εκταμιεύσαμε σχεδόν 45 εκατομμύρια ευρώ μέσω de minimis και covid ενισχύσεων για τους αιγοπροβατοτρόφους μας και τους χοιροτρόφους μας. 

- Εκταμιεύθηκαν σχεδόν €33 εκατομμύρια μέσω επιστρεπτέων προκαταβολών στους διάφορους κλάδους της κτηνοτροφίας. 

- Συνολικά, δηλαδή, μέσω των εργαλείων για την πανδημία ενισχύσαμε με σχεδόν €70 εκατομμύρια ευρώ την ελληνική κτηνοτροφία. 

Μέτρα για την κρίση

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όμως δεν αρκέστηκε σε αυτά. Όπως είπε ο κ. Λιβανός "στηρίζουμε τους κτηνοτρόφους μας και με μέτρα για την ραγδαία αύξηση των τιμών στην ενέργεια και τις ζωοτροφές". Ενδεικτικά ανέφερε: 

- Νομοθετήσαμε τη μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές στο 6% από 13%,

- Καλύψαμε το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα αγροτική αγροτικά τιμολόγια από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο. 

- Επιδοτούμε τα αγροτικά τιμολόγια για τον Ιανουάριο κατά 50% του αυξημένου κόστους. 

- Έχουμε αναστείλει την καταβολή χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας για τις αγροτικές επιχειρήσεις με μεσαία τάση.

- Εφαρμόζουμε από φέτος για πρώτη φορά μετά το 2016, την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, για τους συνεταιρισμένους παραγωγούς και τους νέους αγρότες και κτηνοτρόφους, εκπληρώνοντας μια εμβληματική προεκλογική μας δέσμευση. 

- Το ενδιαφέρον του ΥπΑΑΤ για την ενίσχυση της ελληνικής κτηνοτροφίας φαίνεται και από το γεγονός ότι στο στρατηγικό μας σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ, που από τις πρώτες χώρες στην ΕΕ, υπέβαλε η Ελλάδα, το 73% των συνδεδεμένων ενισχύσεων κατευθύνεται στην κτηνοτροφία και στην παραγωγή ζωοτροφών.

- Διατυπώνοντας το όραμά του για την Κτηνοτροφία, ο κ Λιβανός είπε ότι πιστεύει σε μια κτηνοτροφία ισχυρή, με νέους ανθρώπους ανά την Ελλάδα, που θα παραμείνουν στη γη τους, παράγοντας πλούτο και εκλεκτά προϊόντα.

Σε αυτή τη λογική, σημείωσε, συστάθηκε στο Υπουργείο ομάδα εργασίας για τη χάραξη της Εθνικής Στρατηγικής για την Κτηνοτροφία, ώστε με διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να υπάρξει λύση στα μεγάλα προβλήματα του κλάδου. 

Αναγνωρίζοντας το μεγάλο βάρος που κουβαλούν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι εξαιτίας της αύξησης των ζωοτροφών, της ενέργειας και των λιπασμάτων, ο ΥπΑΑΤ τους διαβεβαίωσε ότι το κράτος θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο που υπάρχει για ενίσχυση, λαμβάνοντας υπόψιν και τα δημοσιονομικά δεδομένα. 

Χρηματοδοτικά εργαλεία για τους κτηνοτρόφους

Αναφερόμενος στα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει το ΥπΑΑΤ για τους κτηνοτρόφους προκειμένου να αντλήσουν κεφάλαια για επενδύσεις, ο κ. Λιβανός επισήμανε:

- Χθες βγήκε η πρόσκληση της βιολογικής κτηνοτροφίας και γεωργίας, ύψους €490 εκατομμύρια ευρώ.

- Επιπλέον, θα τρέξουν τους επόμενους μήνες τα Σχέδια Βελτίωσης, ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ.

- Παράλληλα, έχουμε θεσπίσει το Ταμείο Εγγυοδοσίας μέσω του ΠΑΑ, όπου μπορούν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι να αντλήσουν δάνεια.

- Επιπλέον, ιδρύουμε Ταμείο Μικροπιστώσεων, ύψους 21,5 εκατομμυρίων ευρώ, από κοινού με την Αναπτυξιακή Τράπεζα, απ΄όπου θα μπορούν οι κτηνοτρόφοι να λάβουν δάνεια έως 25.000 ευρώ με ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια. 

- Επιπρόσθετα, παρατείναμε μέχρι τις 31.12.2022, τη δυνατότητα λήψης δανείων έως €25.000, χωρίς την υποχρέωση προσκομιδής ασφαλιστικής ενημερότητας.

- Ακόμα, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, και των δράσεων που έχουμε εντάξει για την μετασχηματισμό του αγροδιατροφικού τομέα, μπορούν να αντληθούν επιπλέον πόροι, μέσω προγραμμάτων για τη γενετική βελτίωση αλλά και σχεδίων βελτίωσης.

Αναφερόμενος στο ΠΑΑ ο κ. Λιβανός τόνισε ότι ως χώρα πετύχαμε ρεκόρ απορροφήσεων στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΥΠΑΑΤ. Στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης το 2021 πετύχαμε ποσό-ρεκόρ στις πληρωμές με συνολική εκταμίευση 740 εκατομμυρίων ευρώ, φθάνοντας στο 117% σε εντάξεις νέων έργων, ενώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας πετύχαμε απορρόφηση 96,60%, με 55,2 εκατομμύρια εκταμίευσης. 

Ο προγραμματισμός για το 2022

Για τον προγραμματισμό του 2022, είπε ότι θα συνεχισθεί η υλοποίηση καινοτόμων αναπτυξιακών και επενδυτικών προγραμμάτων του ΠΑΑ με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο. Αναλυτικότερα έχουμε προγραμματιστεί:

- 490 εκατ. για Βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία,
- 180 εκατ. για τα Σχέδια Βελτίωσης,
- 150 εκατ. για την Απονιτροποίηση των εδαφών,
- 90 εκατ. για τη Δάσωση Γεωργικών Γαιών,
- 80 εκατ. για τους Γεωργικούς Συμβούλους,
- 45 εκατ. για την Ευζωία Ζώων,
- 41 εκατ. για την Ενίσχυση της Ποιότητας στην παραγωγή,
- 460 εκατ. για Εξισωτική Αποζημίωση,
- 417 εκατ. σε λοιπά προγράμματα. 

Επιπλέον, είπε ότι θα συνεχισθεί με εντατικούς ρυθμούς η υλοποίηση του προγράμματος "Ύδωρ 2.0" και παράλληλα θα δημιουργηθεί νέο νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία και εξυγίανση των ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ, ενώ θα θωρακισθεί θεσμικά, με νέο νομοθετικό πλαίσιο ο ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ. 

ΠΗΓΗ: ypaithros.gr


ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΞΕΝΕΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΩΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ. ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΦΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.

Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΟΝΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΥΛΩΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ. ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΩΘΟΥΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.  ΚΑΤΑΡΧΑΣ, ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΧΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΟΠΟΣ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ.

ΑΡΑ, ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΝΟΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;;;  ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΝΟΜΙΚΑ Ή ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ;; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΣΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΣΥΛΙΕΣ... ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ!!

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ. ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

ΑΡΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ, ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΠΟΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 4389/2016 ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΕΞ' ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (ΑΑΔΕ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ ΜΙΛΑΤΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΤΕΛΕΙ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΟΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΑΤΟΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ. ΠΡΩΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΕ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΜΕΤΡΑ ΤΥΠΟΥ ΜΕΙΩΣΗΣ ΦΠΑ ΚΑΙ ΕΝΦΙΑ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΡΗΤΡΩΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΕΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΣΚΑΡΦΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΕΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΄Η ΙΣΩΣ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΤΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ.

Ή ΜΗΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΖΩΩΝ, ΟΠΟΥ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΟΥΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ. ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΟΡΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ. Ή ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΖΩΪΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ. ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ.....

ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ, ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΕΝΑΗ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΜΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ (ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ 33 ΕΛΛΑΝΙΑ ΑΞΙΑΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ "Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ:

 5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.

5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .

5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.

5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.

5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,

5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.

5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.

5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.

5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.

5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.

5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.

5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.

5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.

5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.

5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.

5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.

5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.

ΠΗΓΗΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES &

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook


ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ε.ΣΥ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ:2665300856


         

 

SACRED ELLANIA TEXTS